Sint-Janskerk (en andere kerkgebouwen)

Gepubliceerd op Maandag 02 december 2019

Sint-Janskerk

In 2020 begint men met de restauratiewerken van het oudste deel van de kerk (koor, sacristie en toren).  Er wordt hiervoor 2,2 miljoen euro voorzien.

De oorspronkelijke kostprijs voor de heropbouw van het schip werd op 4,6 miljoen euro geraamd, maar een tijdje later bleek dat de werkelijke kostprijs een pak hoger zou liggen. Door die meerprijs werd er beslist de heropbouw van het schip uit te stellen. Nu zal men kijken om de invulling van het schip en/of de ruimte daarrond opnieuw te definiëren. Eens de gemeentelijke diensten verhuizen naar het nieuw administratief centrum komt het huidige gemeentehuis immers leeg te staan. We zullen nu bekijken hoe we alles samen in één groot project kunnen aanpakken.

 

Andere kerkgebouwen

We onderzoeken hoe we op een goede manier met het ander kerkelijk patrimonium kunnen omgaan. We hebben namelijk zeven kerken in onze gemeente. Voor de volgende zes jaar krijgen de kerkfabrieken samen een toelage van 900.000 euro, maar daarbovenop komen ook nog eens de enorme kostprijzen om deze kerkgebouwen te onderhouden.