Arne Sierens | Mouchette

30 november 2021

DE VOORSTELLING GAAT DOOR MET VERPLICHT MONDMASKER EN AFSTAND TUSSEN DE AANWEZIGEN. NADIEN ZAL ER UIT VEILIGHEIDSOVERWEGINGEN OOK GEEN BAR GEORGANISEERD WORDEN.

VERDERE INSCHRIJVINGEN ZIJN VANAF NU NIET MEER MOGELIJK. ENKEL WIE MOMENTEEL REEDS EEN TICKET HEEFT KAN AANWEZIG ZIJN.

Mouchette en Arsène wankelen door de wereld.

Zij moet als meiske van 14 voor haar jonge zusje zorgen en het huishouden van haar zieke moeder bestieren. Hij is platzak, kwaad en verloren omdat zijn vrouw niets meer van zich heeft laten horen.

Wanneer het komt tot een ontmoeting, ontstaat ongewild een vreemde samenhorigheid waaraan ze zich allebei vastklampen. Mouchette verstrikt zich in leugens en uitvluchten. Argeloos blijft hij vertellen over zijn beslommeringen. Arsène komt te weten dat ze droomt van het schoolfeest waar ze flamenco zal dansen in een echt spaans kleed.

Geen onschuldig stuk maar eentje dat wel altijd enorme bijval heeft gekend bij pers, publiek en vooral ook jongeren. 'Mouchette' veroverde in 1990 binnen- en buitenlandse podia en zette Sierens als auteur op de kaart. Sindsdien heeft Sierens zich drie decennia verder een weg gebaand van auteur, over regisseur, tot volbloed theatermaker. Precies 30 jaar later beleeft ‘Mouchette’ haar 2de première, met een volledige ‘remake’ met verregaande ingrepen naar inhoud en naar vorm.

Spel: Anemone Valcke, Wouter Bruneel
Muziek : Myrddin De Cauter, Jean-Yves Evrard
Tekst en regie: Arne Sierens

Theater
DI | 30.11.21

20u
De Stringe
€ 12 (UiTpas- omruilvoordeel voor 30 pnt)

m.m.v. gezins- en welzijnsraad & socio-culturele verenigingen