21 juni 2020: Belgisch Kampioenschap Wielrennen elite

We hebben al drie Belgische Kampioenschappen wielrennen achter de rug, maar dit jaar, op zondag 21 juni, volgt de kers op de taart: het Belgisch Kampioenschap voor elite dames en heren. Ondertussen is het parcours bekend.

In 2014 sloot Yvegem Sportief, met steun van gemeente Anzegem, een overeenkomst met de Belgische wielrijdersbond af voor de organisatie van vier Belgische Kampioenschappen. Omdat Yvegem Sportief – de organisatie achter Halle-Ingooigem – deze Belgische Kampioenschappen tot een succes wilde maken, ging de vereniging op zoek naar een loyale partner. Deze vond ze in Wiel in Wiel, de organisatoren van de Textielprijs Vichte. Voor de organisatie van deze Belgische Kampioenschappen vormen ze nu samen de vzw Anzegem Cycling.

Als gemeentebestuur zijn we enorm trots dat we deze Belgische Kampioenschappen in Anzegem kunnen laten plaatsvinden. Anzegem Cycling heeft de voorbije drie jaar bewezen dat ze klaar zijn voor zo’n grote organisatie. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat het BK op 21 juni vlekkeloos zal verlopen.

Het parcours voor die voorlaatste zondag van juni is ondertussen bekend. De vrouwen starten in Anzegem, maar de mannen zullen in Halle starten. Zowel mannen als vrouwen zullen in Anzegem een aantal plaatselijke rondes rijden en wel op volgend parcours: Peter Benoitstraat  Ingooigemstraat – Pastoor Verrieststraat – Schernaai – Hellestraat  Hoogstraat – Westdorp – Kapellestraat - Tiegemberg – Bomstraat  Landergemstraat – Lange Winterstraat – Vichtsesteenweg – Heirbaan (aankomst t.h.v. Escolys).

We kregen van verenigingen al de vraag of het mogelijk was om iets te organiseren langs het parcours of om mee te helpen. Wie interesse heeft om iets te organiseren of om mee te helpen kan dit laten weten via
willy.vanhonnacker@telenet.be.

Alle info over het BK vind je op www.bkanzegem.be.

 

parcours plaatselijke omloop bk 2020