Gezond en veilig naar school dankzij High-Five!

Gepubliceerd op Dinsdag 16 november 2021

Gemeente Anzegem en gemeenteschool Ingooigem zetten hun schouders onder het High-Fiveproject, een slimme oplossing om kinderen te stimuleren om duurzaam, gezond en veilig naar school te gaan.

Ongeveer 66% van de scholieren komt onnodig met de wagen naar school … De grote wagendrukte veroorzaakt chaos rondom de schoolpoort en dit zorgt voor onveilige situaties voor de kinderen. Al die auto’s samen zorgen bovendien ook voor ongezonde situaties rondom de scholen, en daarom is High-Five een fantastische opportuniteit. Met behulp van spelmethoden en technologie motiveren we kinderen en ouders om zich duurzamer, gezonder én veiliger naar school te verplaatsen.

High-Five is er voor stappers én fietsers

Voor stappers worden er palen op strategische punten geplaatst. In Anzegem zijn ze te vinden op volgende locaties:

  • Zwevegemstraat
  • Pastoor Verrieststraat (ter hoogte van de kerk)
  • Hoogveld

Daarnaast krijgt elk kind een slim bandje. Daarmee kan hij of zij eenvoudig virtuele muntjes sprokkelen bij de High-Five palen.

Fietsers daarentegen zullen hun virtuele muntjes kunnen verdienen aan de fietsenstalling. Alle kinderen krijgen immers een RFID-tag aan hun fiets en in de fietsenstalling hangt een fietsenteller met een RFID-reader.

Op het leerlingenplatform kunnen kinderen hun verzamelde muntjes opvolgen en omruilen voor beloningen, een avatar maken, medailles verdienen, klassenchallenges aangaan, oefeningen maken en nog zoveel meer!

Verkeersveiligheid, een prioriteit!

Naast de fluojassen die de kinderen kregen via de oudercomités en de lessen rond de verkeersveiligheid geeft het High-Fiveproject de veilige schoolomgeving nog een duwtje in de rug.