Zwerfvuil

Voor het gemeentebestuur zijn zwerfvuil en sluikstorten belangrijke aandachtspunten, het beleid steunt op 3 pijlers:

  • Sensibilisering: Via allerlei media worden het jaar door sensibilisatiecampagnes gevoerd, de maand maart werd uitgeroepen tot maand van de netheid!
    Neem zeker ook eens een kijkje op: www.letsdoitindevuilbak.be Jaarlijks richt de campagne zich op een andere doelgroep.
  • Opruiming: Binnen het project Nette Regio wordt het zwerfvuil in onze gemeente opgeruimd door "team Rudy" (via sociale tewerkstelling). De gemeente Anzegem heeft ook als één van de prioniers een vrijwilligerswerking voor zwerfvuilopruiming opgestart. Scholen en de minaraad houden jaarlijks een zwerfvuilopruimactie. Ook de gemeentediensten zelf moeten helaas 100-en uren opofferen om het openbaar domein op te ruimen. Hou het proper!
  • Handhaving: kent u daders van sluikstorten, aarzel niet en contacteer de politie!

Wie zich kandidaat wil stellen als zwerfvuilvrijwilliger in haar/zijn buurt, vindt hier meer informatie.

Verenigingen en scholen die acties rond zwerfvuil willen opzetten, krijgen via de afvalintercommunale ondersteuning, meer info vind je op: http://www.imog.be/duurzaam-leven/vermijd-afval/zwerfvuil/

Het regionaal project Nette Regio omvat naast bovengenoemde zaken ook nog een netheidsbarometer en een vuilnisbakjesbeleid (onder andere om een wildgroei van vuilnisbakjes, vaak aanleiding voor meer sluikstorten, te voorkomen).

Afvalberg 
Schakelstraat 2
8790
Waregem
Noodnummer 101 (voor dringende oproepen) of 056 62 67 00 (voor informatie)
Alles weergeven