Zwerfkatten

zwerfkat

Een teveel aan zwerfkatten zorgt vaak voor overlast in de buurt (agressieve katten, lawaaihinder, uitwerpselen). En ook de biodiversiteit heeft daar onder te lijden.

In de eerste plaats kunnen katten-eigenaars zelf helpen om dit probleem te verhelpen door hun katten te laten steriliseren. Wij achten het noodzakelijk deze mensen erover te informeren, dat hun kater veel (zwerf)poezen zwanger kan maken indien hij niet gecastreerd is. Het gevolg: óf nieuwe zwerfkatten óf een eigenaar die plotseling met een zwangere poes zit.

Maar al te vaak denkt men hier niet goed genoeg over na.  Maar als katten-eigenaar dient men absoluut verantwoordelijk te zijn voor hetgeen zijn kat (buiten of binnen) doet.

Is er in uw buurt veel overlast van zwerfkatten dan kan u een beroep doen op het vangproject van de politiezone MIRA, dit project omvat:

  • Een overeenkomst tussen de politiezone (gemeenten Anzegem, Avelgem, Spiere-Helkijn, Zwevegem en Waregem) en 2 plaatselijke asielen voor de aanpak van onder andere dit probleem.
  • De dierenasielen leveren bij overlast vangkooien. De gevangen dieren worden gecontroleerd door een dierenarts, dieren zonder eigenaar worden gecastreerd of gesteriliseerd, zieke dieren worden geëuthanaseerd. Rekening houdend met het resultaat van de tests en een gezond evenwicht in de populatie worden de katten deels of volledig teruggezet.
  • Meldingen van overlast van zwerfkatten moeten rechtstreeks bij de politiezone MIRA binnen komen, tel: 056/626700

Zie ook

Schakelstraat 2
8790
Waregem
Noodnummer 101 (voor dringende oproepen) of 056 62 67 00 (voor informatie)
Alles weergeven