FairTradeGemeente!

  

Op 31 januari 2010 behaalde Anzegem de titel FairTradeGemeente. Ondertussen zijn we dit al ruim 5 jaar!Wij komen dus in aanmerking om een '5 sterren FairtradeGemeente te worden.

We hebben reeds 2 sterren behaald: 1 ster voor de vijf fairtrade ambassadeurs waarop we kennen rekenen . Ambassadeurs zijn mensen waar je als trekkersgroep beroep op kan doen bij het uitvoeren van de taak om fairtrade op de kaart te zetten in de gemeente. Deze mensen dragen fairtrade een warm hart toe:

- Jeremie Vaneeckhout--Lydie Vandermaelen--Karel Demeulemeester--Ann-Sophie Lippens--.Kathleen Desseyn--zijn de ambassadeurs.

De tweede ster hebben we verkregen omdat we noemenswaardige communicatei-initiatieven hebben ondernomen.(facebook, Aktiv, website gemeente..

De titel geeft aan dat de gemeente én ook haar inwoners op een heel concrete manier wil bijdragen aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden.

Dit dankzij de medewerking van het gemeentebestuur, winkeliers, horecazaken, bedrijven, scholen en verenigingen die op regelmatige basis producten uit eerlijke handel verkopen of verbruiken.

Onder andere volgende winkels, horecazaken, bedrijven, scholen, verenigingen,... verkopen of verbruiken op regelmatige basis producten uit eerlijke handel:
- Basisschool Het Bollebos, VBS Anzegem (Centrumschool en afdeling Verrekijkers), de Sterhoekhoeve, beweging.net
- gemeenteschool Vichte, De Witte Kraanvogel, AD Delhaize, Okay, Oxfam Wereldwinkel en beweging.net in Vichte
- gemeenteschool Ingooigem, Achiel & Hector, Tiegem en de Welriekende Dreef in Ingooigem
- Jericho en VBS De Bergop in Tiegem
- VBS Kaster en Parochieteam Kaster

Bij deze landbouwers kan je terecht voor de aankoop van lokale producten:

Paul Beirlaen(Anzegem), Patrick Depuydt(Anzegem), De sterhoekhoeve(Anzegem), Geert Vindevoghel(Anzegem), Jordaan&Ivo Dermaut(Ingooigem), Dolage(Tiegem) Hoeveslagerij Cornette(Tiegem).

Staat jouw bedrijf, zaak, vereniging of school hier niet tussen, maar gebruiken jullie toch FairTrade-producten of hebben jullie de intentie om dit te beginnen doen?

Heb je andere vragen?

Geef dan een seintje aan Anneleen Deseyn
karretrekker Anzegem FairTradeGemeente:

tel: 0485 378 016

mail:Anneleen.Deseyn@live.be

We nemen je graag op in de club!

Meer info: www.fairtradegemeenten.be  Registreer je als fairtrade fan! Volg ons op facebook!fairtrade gemeente Anzegem.

dezegemeentemeenthet_1.jpg