Luisterperformance: landloper, zweet langs 't lijf

13 september 2020

Landloper, zweet langs ’t lijf is een luisterfietstocht geïnspireerd op Het leven en de dood in den ast van Stijn Streuvels. Voor Open Monumentendag brengt auteur Anneleen Van Offel de fietstocht als een unieke literaire live performance in het Sint-Arnolduspark, nabij het kunstwerk 'Rain Amplifier' van Matthijs Le Roi. Landloper, zweet langs 't lijf vertelt het verhaal van de woelige nacht waarin een zwerver sterft in een ast, een stookhuis voor cichorei. De mannen die er aan het werk zijn, worden geconfronteerd met hun eigen eentonige bestaan. Van Offel vertaalt dit verhaal naar het landschap en naar onze eigen hedendaagse demonen, in een werk op het kruispunt tussen podcast, literatuur en theater.

Anneleen Van Offel (1991) studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze publiceerde columns in De Standaard, De Morgen en verhalen en poëzie in diverse literaire tijdschriften. Anneleen is programmator van De Sprekende Ezels in Gent, redacteur bij Deus Ex Machina en Letterzetter (stadsdichter) van Kortrijk. In 2020 debuteerde ze met haar roman ‘Hier is alles veilig’ bij uitgeverij Lebowski.


13.09 | 15u | Sint-Arnolduspark
Gratis toegang
Inschrijfformulier: 
https://www.leiedal.be/inschrijving-luisterperformance-anneleen-van-offel?fbclid=IwAR0XatBeLmWdZ8JQm0RXVfBIIvQX6WLsSiE_kvMVbjWyPYuU74MC7pU3zAY

www.ikzomerwestvlaams.be | #ikzomerwestvlaams