Mamacafé: Signalen opvangen bij jonge kinderen

Donderdag 21 juni om 20u in Achiel en Hector.
Voor (zwangere) mama's met kinderen van 0 tot 3 jaar.
Gratis toegang, een drankje wordt door ons aangeboden.

 

Baby's en piepjonge kinderen zenden voortduren zwakke - en ook minder zwakke - signalen uit.  Als mama's en pap's hier extra aandacht aan schenken en er gepast op reageren, geven ze hun kindje een flinke porite veiligheid en geborgenheid.

 

Op het mamacafé kunnen mama's met jonge kinderen tips en vragen uitwisselen en ontspannen met andere mama's praten over hun kinderen.

 

Ben je er graag bij? Bevestig je aanwezigheid op loka@anzegem.be.  Wij zorgen voor een gratis drankje en een gadget.

 

Tot dan

 

  

  

Wat is mamacafé?

Het mamacafé is een ontmoetingsavond voor de mama's.  Hiermee willen we jonge ouders (0-3 jaar) extra ondersteunen.  Tijdens mama-café bieden we de bezoekers vooral een uitlaatklep rond opvoeding.  Wat loopt goed?  Waarom weent mijn kind zo veel?  Is het normaal dat hij/zij nog niet loopt?  Ouders hebben veel vragen, frustraties, angsten.  Maar daarnaast ook veel grappige, leuke, ondeugende anekdotes.  Deze verhalen en emoties krijgen allemaal een plaats in ons mama-café.

Thema's

Het mamacafé biedt een avond ontspanning, maar we proberen ook telkens een thema aan te brengen.  Initiatie draagdoeken, kinderplaagjes, schoenen kiezen voor kinderen:  deze thema's leven bij jonge ouders.  Wij zorgen telkens dat er een professional aanwezig is.  Dit kan een draagconsulent zijn, iemand van kind en gezin, een vroedvrouw, enz...

Praktisch

Het mama-café vindt een 3-tal keer per jaar plaats, de locatie wordt telkens via de flyer & Aktiv doorgegeven.  Met flyers via de opvanginitiatieven, facebookpagina van loka (lokaal overleg kinderopvang),  gemeentelijke diensten, consultatiebureaus kind en gezin, dokters,... worden de mamacafés telkens aangekondigd.

Deelname is gratis en wij zorgen voor een drankje en een gadget.

 

Wil je weten wanneer het volgend mamacafé plaatsvindt?
Volg dan de facebookpagina : https://www.facebook.com/AdviesraadKinderopvangAnzegem/