Mobiliteit & bereikbaarheid

Hou er rekening mee dat er tussen 8u30 en 18u30 heel wat verkeershinder in onze gemeente zal zijn. Vermijd dus zeker het parcours op die dag. Probeer op voorhand al een alternatieve route te zoeken als je je die dag moet verplaatsen. Woon je op het parcours of ben je ingesloten door het parcours, beperk die dag dan je verplaatsingen.

 

Het parcours wordt wel niet afgesloten (met uitzondering van een paar straten, zie plan hieronder). De politie zal dus het hoogstnodige plaatselijke verkeer op het parcours toelaten. Dat kan alleen maar nadat het peloton (de groene vlag) is gepasseerd en als je in dezelfde richting rijdt als de wielerwedstrijd. Wie echter een alternatieve route kan nemen, moet dit zeker doen, zo vermijden we grote verkeershinder en lange wachttijden.

Doorgaand verkeer zal de politie via de N382 omleiden. Zwaar vrachtverkeer wordt omgeleid via afrit Waregem en de N382.

We vragen dat landbouwvoertuigen op die dag zeker het parcours vermijden en dat landbouwers proberen hun activiteiten langs het parcours (bv. oogsten) uit te stellen.
 

Fietsers en voetgangers

De fietsers en voetgangers mogen tegen de rijrichting in,  het parcours volgen. Wel moeten ze onmiddellijk uitwijken en stoppen wanneer de eerste wedstrijdwagen in aantocht is (rode vlag).  Fietsers en voetgangers worden wel niet toegelaten op de straten die volledig afgesloten zijn.

parcours inwoners