80-plussers vinden vlot de weg naar vaccinatiecentrum

Gepubliceerd op Woensdag 24 maart 2021

Sinds vorige week zijn de vaccinaties voor de brede bevolking begonnen in Waregem Expo. Op dit moment krijgen alle 80-plussers uit Anzegem, Deerlijk, Waregem en Wielsbeke er een eerste prik tegen het coronavirus. Deze eerste echte opstart van het vaccinatiecentrum verloopt vlot en geeft hoop voor de komende maanden.

De eerste grote groep bewoners uit de brede bevolking die een vaccin kunnen krijgen, zijn de 80-plussers. Een week na de opstart is het opmerkelijk dat heel veel van deze kranige inwoners zelfstandig in het vaccinatiecentrum raken, al dan niet samen met een familielid of mantelzorger. Daarnaast is het opmerkelijk dat heel weinig personen niet op de afspraak aanwezig zijn. Dat maakt dat er eind vorige week al meer dan 14% van de 65-plussers uit Anzegem, Deerlijk, Waregem en Wielsbeke gevaccineerd waren.

 

Het vaccinatiecentrum is voorlopig open op dinsdag, woensdag en donderdag, telkens met 4 of 5 vaccinatielijnen. Die zetten deze week ongeveer 1200 spuitjes. Bedoeling is om de capaciteit stelselmatig op te drijven naarmate het vaccinatieprogramma verder loopt. Dat is echter ook afhankelijk van de aanlevering van vaccins.