AFGELOPEN Kinderkunstendag

Gepubliceerd op maandag 23 augustus 2021
21 november 2021

Jeugd- en Cultuurdienst zetten terug in op Kunstendag voor Kinderen, dé cultuurhoogdag met inbreng van professionele kunstenaars op maat van gezinnen.
De rode draad doorheen deze editie zal (t)huis worden en the place to be zaal Ansold. De COVID-19-maatregelen die we de afgelopen maanden tot anderhalf jaar allemaal aan den lijve ondervonden hebben, zorgden ervoor dat onze beleving van “thuis” een behoorlijk ingrijpende wijziging onderging. Invullingen zoals klaslokaal, kantoor, speelruimte, toevluchtsoord voor alle gezinsleden, … zorgden ervoor dat het begrip thuis bijzonder geladen werd.

Vanuit deze vaststelling proberen we op Kinderkunstendag de kijk op ieders huis, open te trekken. De plaatselijke afdeling van de Kunstacademie ging met dit gegeven in het najaar aan de slag en hun interpretatie en realisaties zullen te bekijken vallen in een tentoonstelling doorheen het gebouw. De aparte installatie ‘Onder de tafel’ met allerlei eigenaardige en kunstzinnige meubeltjes, zijn het domein voor de allerkleinsten om te ontdekken, te ordenen en te veranderen. Voor de iets ouderen is er "Camping Koekoek" met enkele kijk- en luisterinstallaties. Gezeten in een strandstoel passeren korte dierenverhaaltjes de revue voor trekvogels en thuismussen. Wie graag de keukenshort aantrekt, kan meedoen aan het doorlopend koekjes bakken.

Kortom, wij zorgen voor een inspirerende aanzet om indrukken op te doen, je fantasie de vrije loop te laten en samen te spelen, te kijken, te luisteren,… en te genieten.

Om het coronaveilig te houden vragen wij aan iedereen om vanaf de leeftijd van 10 jaar een mondmasker te dragen, bieden wij geen barfaciliteit aan en zorgen we voor voldoende ventilatie, ontsmetting en beperking van het publieksaantal.

 

gratis doe- en kijknamiddag
voor gezinnen met kinderen tussen 2 en 12 jaar
ZO | 21.11.21
van 14u tot 17u
Ansold
m.m.v. Jeugddienst en Kunstacademie
kunstendagvoorkinderen.be