Nieuws - meest recent

Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot het milieu? Doe dan mee met de groepsaankoop 100% groene stroom van de provincie West-Vlaanderen. Inschrijven hiervoor kan nog tot 5 februari 2019 via www.samengaanwegroener.be.

Agenda van de gemeenteraad die plaatsvindt op donderdag 17 januari 2019 om 17u in de raadszaal

Op 9 november 2018 kondigde de Vlaamse Regering het Vlaams Woninghuurdecreet af. Of je nu huurder, verhuurder of kotstudent bent, alle huurcontracten die vanaf 1 januari 2019 worden gesloten, vallen onder de nieuwe regelgeving.

Op 19 december werd de symbolische eerste steen geplaatst van het zwembad dat Anzegem en Deerlijk samen bouwen. Dit zwembad komt er vooral voor de scholen en verenigingen, maar zal ook voor de gewone recreatieve zwemmer opengesteld worden.

Er is al weer heel wat rond te doen geweest: stroomtekorten in de winter. Om een ongecontroleerde stroomuitval in het hele land te vermijden heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken ons land in verschillende zones ingedeeld. Deze zones kunnen van het elektriciteitsnet afgeschakeld worden om zo een stroomuitval te vermijden.

 

 

Uit het persbericht van provincie West-Vlaanderen:

okt
13

Een overzicht van de pirobakken

Een duidelijk huisnummer. Sommige mensen zien er blijkbaar het belang niet van in, maar dit kan soms levensnoodzakelijk zijn.

De brandweer bestrijdt brand, uiteraard.
Maar brandweermensen redden je ook uit een geblokkeerde lift, reinigen de rijbaan na een verkeersongeval, pompen je kelder leeg, …
Sommige interventies zijn gratis, voor andere moet je betalen.

Wie een nieuwe identiteitskaart nodig heeft, moet rekening houden met nieuwe, strengere voorschriften voor de pasfoto.