Anzegem rekent op jouw voorzichtigheid!

Gepubliceerd op Donderdag 18 november 2021

Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen in Anzegem. Daarom roepen we op om voorzichtig te zijn. Daarnaast vragen we ook om de laatste maatregelen die het overlegcomité heeft genomen, strikt op te volgen. Deze lees je hier.

 • Indien je symptomen hebt, blijf dan thuis, vermijd contacten. 

  Huisartsen hebben het extra druk met coronavragen. Ga of telefoneer daarom niet onmiddellijk naar je huisarts met alle coronavragen, maar gebruik de zelfevaluatie tool of gebruik het algemeen informatienummer: 0800 14 689 (ook tijdens het weekend).

  Wanneer je symptomen van corona hebt, kan je via onderstaande link nagaan of je misschien wel besmet bent en je je dus best laat testen. Dat doe je door de vragenlijst in te vullen. Als je daardoor het advies krijgt om je te laten testen vind je automatisch de link naar de online tool waar je een gratis testcode kan krijgen.

  https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/sat?fbclid=IwAR2ZjqT4iIojd…

 • Draag een mondmasker op plaatsen waar het verplicht is. 
 • Verminder alle niet-noodzakelijke sociale contacten
 • Was je handen regelmatig met water en zeep, houd steeds 1,5 meter afstand en zorg voor voldoende ventilatie
 • Hoest of nies in je elleboog en snuit je neus in een papieren zakdoek. Gooi die weg in een afgesloten vuilnisbak en was daarna je handen.
 • Werk zoveel mogelijk van thuis

Voor personen die positief testten op corona geldt een isolatieperiode van 10 dagen. Gevaccineerde personen die een hoogrisicocontact hadden, moeten in quarantaine totdat ze het resultaat van hun eerste test ontvangen. Is deze negatief dan mag men het huis verlaten, maar raden we aan een mondmasker op te zetten op publieke plaatsen en het aantal sociale contacten te beperken. Laat je kinderen dus niet deelnemen aan buitenschoolse activiteiten en vermijd bezoekjes aan de grootouders. Na zeven dagen volgt dan een tweede test.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben je (mogelijk) in contact gekomen met iemand die drager is van Covid-19? Volg dan onderstaande maatregelen op:

https://www.info-coronavirus.be/nl/contactopvolging/#contact

Is er iemand uit jouw bubbel ziek (zoon, dochter, vader, moeder, vriend(in), ...)? Volg dan zeker deze aanbevelingen: https://www.info-coronavirus.be/nl/wie-ziek-is/

Bekijk hier de recente coronacijfers