Asbestcement ophaling aan huis voor € 30 all-in

Gepubliceerd op vrijdag 10 juli 2020
11 juli 202031 december 2020

De 2e impulsactie voor de ophaling van asbestcement aan huis kan terug van start gaan. Voor €30 all-in kan elke particulier in de Imog-regio tot 1000 kg asbestcement aan huis laten ophalen. Voor deze prijs biedt Imog je een asbestzak, persoonlijke beschermingsmiddelen (overall, handschoenen, mondmasker FFP3) vervoer en verwerking van het asbestcement. Voor ophaling aan huis zijn er 3 verschillende asbestcementzakken beschikbaar. Kies de zak op maat van jouw project :

  • Big bag (1m³ en tot 100 cm)             voor vb. leien, buizen, tegels, bloembakken,…
  • Platenzak (tot 250 cm)                      voor vb. grote onderdakplaten
  • Platenzak (tot 300 cm)                      voor vb. golfplaten

Meer info: www.imog.be/asbestcement

Het budget voor de ondersteuning is beperkt tot 2 jaar en 1130 ton. Het is dus nu of nooit. 

Asbestcement kan nog niet aangevoerd worden naar het recyclagepark

Voortaan moet ook asbestcement dat je zelf aanvoert naar het recyclagepark veilig verpakt zijn. Asbestzakken voor eigen aanvoer dien je aan te kopen op de recyclageparken. Na de installatie van de nieuwe software op het recyclagepark van Anzegem en na het aanpassen van het retributiereglement zal je deze ook op het park van Anzegem kunnen aankopen. Van zodra mogelijk zal dit gecommuniceerd worden.

Lees zeker ook de handleiding voor het veilig ontmantelen: https://www.imog.be/fileadmin/MEDIA/Docs/handleiding_particulieren.pdf