bArnoldus zomerbar

jul
08
okt
01

 

 

 

Sinds 1 mei wordt het Sint-Arnoldusdomein, Tiegembos, door de gemeente beheerd. Omdat we ervan overtuigd zijn dat een cafetaria de aantrekkingskracht van deze groene parel nog zal vergroten, beslisten we om een zomerbar te organiseren. Daarvoor gingen we op zoek naar enthousiaste uitbaters en deze hebben we ook gevonden. Tom Planckaert en Fanny Leenknecht baten van juli t.e.m. september bArnoldus uit.

 

Fanny en Tom serveren deze zomer streekbiertjes, homemade ice-tea, lokale vruchtensappen, taarten, moon-pops en natuurlijk heerlijke koffie. Fanny is en blijft immers een barista en hart en nieren. De dranken zijn huisbereid en zoveel mogelijk verantwoord. Niet de zoveelste bar met allemaal dezelfde producten. Gezond, héél lekker en niet gewoon. Een gezellige bar waar niks moet.

 

“We willen graag een plaats zijn waar alle lagen van de bevolking zich samen kunnen vinden, een plaats waar mensen nog mensen kennen en iedereen thuis kan komen. Een plaats waar gezinnen rustig koffie, homemade ice-tea of een lekker streekbiertje kunnen drinken, terwijl kinderen genieten van de natuur en het speelplein, zonder dat de ouders zich zorgen hoeven te maken. Als ouders van Anais en Maurice weten we hoe heerlijk het is om zorgeloos te kunnen genieten”, aldus Tom en Fanny.

 

Picknickdekens en priktafeltjes

De zomerbar start op zaterdag 8 juli om 16u en is iedere vrijdag, zaterdag en zondag in juli, augustus en september open. De bar opent om 14u en sluit om 21u. Omdat de bestaande cafetaria nog niet kan gebruikt worden, bedienen Tom en Fanny vanuit hun vintage caravan. Er is een terras dat ze groen hebben aangekleed, maar de klanten kunnen ook een picknickdeken en een zelfgemaakte priktafeltje vragen om op het gras te zitten. Vindingrijkheid, originaliteit en creativiteit staan centraal in deze bar.

 

“Toen we via facebook de oproep van de gemeente zagen, dachten we meteen “Dit is iets voor ons.””, vervolgen Fanny en Tom. “In onze huidige jobs organiseren we ook veel evenementen en we hebben altijd wel gehouden van het pop-up-gegeven. We geloven dat mensen openstaan voor het tijdelijke en vernieuwende.”

 

“Tiegembos is voor mij ook een stukje nostalgie”, vertelt Tom. “Het voelt een beetje als thuiskomen. Ik ging als kleine jongen met de Chiro spelen in de grot en flesjes vullen aan de bron. De gevaarlijke draaimolen staat nog altijd op mijn netvlies gebrand”, lacht hij.

Fanny en Tom geloven rotsvast in hun zomerbar en vinden dat het tijd is om een frisse wind door Tiegembos te laten waaien. Ze zitten vol ideeën die ze graag met de Anzegemse inwoners willen delen!

 

Praktisch


bArnoldus is iedere vrijdag, zaterdag en zondag van juli t.e.m. september open van 14u-21u. (tenzij het heel slecht weer is).
meer info: https://www.facebook.com/BARnoldus-1292119560886534/

 

 

 

Aangemaakt op: 05/07/2017