Bouw zwembad van start

Op 19 december werd de symbolische eerste steen geplaatst van het zwembad dat Anzegem en Deerlijk samen bouwen. Dit zwembad komt er vooral voor de scholen en verenigingen, maar zal ook voor de gewone recreatieve zwemmer opengesteld worden.

 

Het zwembad wordt 25x10meter groot, met daarbij een ploeterbadje van 10x5meter groot. Daarnaast voorziet men ook een cafetaria. Aan de buitenkant zal men hout gebruiken, zodat het zwembad perfect in de natuurlijke omgeving past. Het interieur houdt men sober verrijkt met speelse elementen.

De totale kostprijs bedraagt 6.000.000 euro en hiervoor gaf Sport Vlaanderen een subsidie van 1.137.500 euro. De rest van het bedrag wordt eerlijk gedeeld.

Voor de bouw en uitbating doen de gemeenten een beroep op Farys. Zij hebben de knowhow om een zwembad te bouwen, te onderhouden en uit te baten.

Als locatie kozen Deerlijk en Anzegem voor het Ommersheimplein in Anzegem. Dit was voor beide besturen de ideale locatie: centraal gelegen, vlot bereikbaar en er is een ruime parking aan de Beukenhofstraat.  

 

Het zwembad zal in het voorjaar van 2020 klaar zijn. De scholen kunnen er vanaf september 2020 terecht.

Alle info op www.anzegem.be/zwembad

 

Aangemaakt op: 19/12/2018