Nieuws - meest recent

feb
08

Een koppel dat elkaar zoekt, elkaar verliest, elkaar vindt, dat hoopt met de partituren van het leven samen een concert te spelen. In duet balanceren ze van plek naar plek, van ontmoeting naar begroeting. Een reis vol uitdagingen, verrassingen, herkenbaar voor iedereen die nieuwsgierig is.

Na meer dan 5 jaar touren met ‘Carrousel des moutons’ presenteren d’Irque & Fien met veel plezier hun nieuwe productie. Ze verrassen en ontroeren graag als beeldendragers en verwonderaars.

mrt
15

‘Ja, maar neen’ is de 4de jeugdtheaterproductie van Kathleen Vandenhoudt en Rik Tans. Ook nu weer worden de jongeren ondergedompeld in de thema’s van hun eigen leefwereld. Vrolijk maar ook best spannend, stoer maar ook teder.

 

‘Ja, maar neen’ brengt…

 

De grappigste

De strafste

De spannendste

feb
23

Steven Delaere, finalist “Belgium’s Got Talent 2015” en te zien in de Ketnet-reeks “Trix”, is één van de beste close-up goochelaars van ons land.

Met zijn interactieve theatervoorstelling “Illusoirée” verbaast hij groot en klein. De voorstelling start met een toneelact zonder woorden die overgaat in een indrukwekkend spel van klanken, waardoor het kader duidelijk gemaakt wordt: een persoon die opgaat in zijn eigen wereld van muziek, klanken, wetenschap en magie. Het wordt de rode draad in het verhaal.

feb
02

De prestigieuze wedstrijd ‘Humo's Comedy Cup’ staat garant voor topentertainment van dé comedians van de toekomst. Gekoppeld aan de finale, die in december plaatsvond, toert Humo's Comedy Cup selectief langsheen enkele culturele centra.
Eén van deze uitverkoren centra is OC d’Iefte.

jan
27

Een unieke tribute gebaseerd op het leven en succes van Freddie Mercury & Queen!

Met tientallen hits is Queen één van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis. Opgericht in de jaren ‘70 door zanger Freddie Mercury, gitarist Brian May, drummer Roger Taylor, en later aangevuld met bassist John Deacon. De band staat bekend om zijn muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen, harmonieën en de krachtige live-optredens. Het optreden tijdens Live Aid in ‘85 werd verkozen tot het beste live-optreden aller tijden.

mrt
03

De voorstelling van Axel Daeseleire is, wegens buitenlandse opnames van Axel, verplaatst naar zondag 3 maart 2019 om 20u

Axel Daeseleire & Hans Van Cauwenberghe  hebben dringend de behoefte om de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven? Hoe willen ze herinnerd worden? Is er leven na de seks? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun allerlaatste feestje? De nieuwe 237 swingt opnieuw van begin tot einde, deels door de muziek, deels door deze twee soulmates.

Op 8 mei 2017 werd de nieuwe Route ‘De Elfstenentocht’ geopend in Buurthuis Sint-Lodewijk te Deerlijk.

Dit uniek samenwerkingsproject tussen de gemeenten Wielsbeke, Deerlijk en Anzegem verbindt elf stenen, verspreid over de drie gemeenten.

Elke steen herinnert ons aan een gebeurtenis die hier plaatsvond tijdens uit de Eerste of Tweede Wereldoorlog. In Anzegem zijn er 4 stenen op het traject te vinden.