Doe mee aan de campagne ‘Van fruithofke tot voedselbos’!

Gepubliceerd op Woensdag 17 januari 2024
fruithofke

Wens je dat de tuinen in jouw buurt zich transformeren tot een heus lappendeken-voedselbos, zet dan een eerste stap en vraag jouw starterspakket aan voor de campagne ‘Van fruithofke tot voedselbos’, een initiatief van de Nationale Boomgaardenstichting vzw (NBS) met ondersteuning van de Nationale Loterij.

De Nationale Boomgaardenstichting (NBS) stuurt een gratis startpakket naar 300 ambassadeurs in zo veel mogelijk gemeenten in Vlaanderen. Dit bevat 2 fruitbomen, 6 bessen- en frambozenstruiken en een brochure met de doelstellingen, de nodige teeltinfo en de verwachte resultaten.

Deze ambassadeurs engageren zich om in hun buurt mensen te stimuleren om ook meer vruchtdragende bomen en struiken aan te planten, zodat ze samen een grote diversiteit aan fruitsoorten en -variëteiten planten en oogsten.

Wil je ambassadeur worden? Neem contact op met het secretariaat van NBS via 012 39 11 88 of info@boomgaardenstichting.be.

De ambassadeurs krijgen naast het startpakket ook de nodige ondersteuning voor de verdere verspreiding van het project in hun buurt. De website www.boomgaardenstichting.be zal onder de rubriek ‘Van fruithofke tot voedselbos’ regelmatig info verspreiden over de ecologische teelt van fruit in de tuin. Op een platform voor de deelnemers worden vragen beantwoord, ervaringen gedeeld.