Een speelmetamorfose voor Anzegem

 

Op woensdag 8 november openden we het nieuwe speelpleintje aan de kerk in Vichte. Dit speelpleintje komt er naar aanleiding van ons groot inspraaktraject ‘DoeKéZot met 100.000 euro’. Via dit budgetgame mochten de deelnemers – zowel volwassenen, tieners als lagere schoolkinderen -  beslissen hoe zij 100.000 euro in publieke speelruimte zouden investeren. Het resultaat: de jeugd heeft nood aan avontuurlijke en natuurlijke speeltoestellen waarbij er ruimte is voor fantasie en die op wandelafstand van hun woning liggen.

 

Het speelpleintje in Vichte kost 21.500 euro en voldoet aan alle bovenstaande voorwaarden. De kleuters kunnen er zich uitleven op de glijbaan en de berg. Iets oudere kinderen hebben een mandschommel en kunnen hun evenwicht zoeken op de spiderstones. Er staat een piramide die de fantasie zal prikkelen (Indianen in hun tipi! Prinsessen in hun kasteel!), het voetbalveldje blijft behouden en er zijn spreekbuizen waarmee geheime boodschappen tot in het bosje kunnen doorgegeven worden!

 

Het nieuwe speelpleintje in Vichte is eigenlijk het startschot van een speelmetamorfose in Anzegem. Op volgende locaties komen er ook nog speelpleintjes (of werden al gerealiseerd):

 

Vichte

- Nieuwe Kerk (recent uitgevoerd)
- Lendedreef (recent uitgevoerd)

- De Stringe (recent uitgevoerd)
- Vernieuwing ploeterput bij bouw zwembad (2018-2019)
- Vrije basisschool (uit te voeren vanaf nu)

Ingooigem

- Paloeder (uit te voeren vanaf nu)


Tiegem

- Mensindetuin (begin 2018)
- Zone Zurendries (begin 2018)
- Tiegembos (nieuwe toestellen vorig jaar)
- Speelbos schernaai (begin 2018)


Kaster

- School (nieuwe toestellen vorig jaar)

Heirweg

- Roterijstraat (begin januari)
- Speelbos Heirweg na herinrichting Douterloigne (in 2019)

Engelhoek

- School (begin 2018)

Anzegem

- Torrebos (begin 2018) skatezone (2018)
- Borreberg (net geïnstalleerd)

Grijsloke

- BMX en step-trail Kleine Kluis (uit te voeren vanaf nu)
- Oosthoek (recent uitgevoerd)

Daarnaast worden bij nieuwe verkavelingen sinds enige tijd concrete normen opgelegd naar groenzone en te installeren toestellen.

 

Aangemaakt op: 09/11/2017