Gezocht: Lokale Helden!

Op 25 september 2018 viert de hele wereld de derde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd:

 

Samen met meer dan 60 andere Vlaamse steden en gemeenten viert Anzegem die verjaardag een hele week lang: Van 18 tot 25 september hangen we de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis en zetten we onze eigen ‘Duurzame Helden’ in de kijker. Deze helden zijn Anzegemse burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bezig zijn met duurzame ontwikkeling. Zij worden de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen.

Anzegem zoekt duurzame helden

Ben jij in je dagelijkse leven (in je job, je hobby, je vereniging) bezig met thema’s als armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie, mondiale samenwerking? Dan ben jij ongetwijfeld een Duurzame Held! Anzegem pakt graag uit met jou als inwoner! 

De lokale held moet voldoen aan deze criteria:

  • zet zich dagdagelijks in voor een duurzame wereld.

  • is een individu / organisatie / vereniging / school / bedrijf / groep.

  • is geen verkozen politicus of kandidaat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

  • heeft bij voorkeur een link met meer dan één SDG.

  • is dynamisch en communicatief en inspireert.

  • is zichtbaar in de gemeente.


Hoe kan je meedoen?
Kijk of jouw idee past binnen één van de 17 doelstellingen (SDG's).
Daarna stuur je, voor 1 september 2018, een bericht naar info@anzegem.be met je gegevens, voor welke SDG's je je inzet en op welke manier.

Ken je andere mensen die zich dagelijks inzetten om van Anzegem een aangenamer, positiever, veiliger, gezonder, eerlijker, rechtvaardiger, duurzamer plekje te maken? Geef ook gerust hun namen door!

 

Wat doet een Duurzame Held tijdens de Week van de Duurzame Gemeente?

Gewoon z’n ding! Je krijgt het nodige campagnemateriaal om je heldenstatus in de kijker te zetten én wij maken lawaai rond alle helden via de communicatiekanalen van de gemeente, in de lokale media en op de campagnewebsite www.duurzamegemeente.be.

Nog niet helemaal overtuigd?

 

 

Aangemaakt op: 24/07/2018