Groepsaankoop zonnepanelen

Zonnepanelen zetten licht om in electriciteit en maken zo gebruik van een onuitputtelijke energiebron.  Door een vermindering van je CO2-uitstoot draag je bij aan een duurzame toekomst.  Door zelf stroom op te wekken bespaar je jarenlang op je energiekosten en heb je bovendien een grotere onafhankelijkheid van je energieleverancier.

Het Autonoom Gemeentebedrijf Energiebesparing Oostende (EOS) organiseert een groepsaankoop zonnepanelen voor burgers. Om meer volume en bijgevolg goedkopere prijzen te genereren, stelt EOS de samenaankoop open voor alle West-Vlaamse gemeenten. Acht steden en gemeenten uit onze regio (Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Wervik en Wevelgem) beslisten om deel te nemen.

Omdat deze actie bijdraagt aan de klimaatneutrale regio en de realisatie van het Burgemeestersconvenant, ondersteunt Leiedal de bekendmaking van de groepsaankoop in de regio met  een SMAPPEE wedstrijd.

Timing

- van 1/9/2015-21/9/2015: geïnteresseerden kunnen hun contactgegevens achterlaten op www.wijkiezen.be.  Deze mensen zullen nadien een mail krijgen met het verzoek om hun inschrijving verder af te ronden.
- vanaf 1/9/2015 kan je op het gratis telefoonnummer 0800 26 829 terecht voor bijkomende vragen of informatie
- vanaf 21/9/2015-28/10/2015: inschrijven voor de groepsaankoop via www.wijkiezen.be
- 29/10/2015: veiling waarin alle gekwalificeerde leveranciers tegen elkaar bieden.  De leverancier die het laagste bod doet, wint de veiling.
- vanaf 16/11/2015 ontvangen ingeschreven inwoners van de winnende leveranciers een persoonlijk voorstel en tot 18/12/2015 kan beslist worden om er al dan niet op in te gaan.
- voor 1/6/2016 worden de zonnepanelensystemen geïnstalleerd

Doe mee en win een smappee

Elke kandidaat uit de acht deelnemende steden en gemeenten die intekent op de groepsaankoop zonnepanelen, maakt kans op een SMAPPEE energiemonitor. Dit slim toestel biedt niet alleen een actueel overzicht van de opbrengst van je zonnepanelen, het meet ook het verbruik van alle elektrische toestellen in huis en het bijhorend kostenplaatje.
Intercommunale Leiedal verloot deze slimme energiemonitor onder alle deelnemers van de samenaankoop in Zuid-West-Vlaanderen. Bovendien geniet elke deelnemer van 15% korting bij de aankoop van een SMAPPEE (170 euro ipv 199).

Aangemaakt op: 09/08/2015