Groepsaankoop zonnepanelen 2020

Gepubliceerd op Woensdag 06 mei 2020

Voor wie?

Alle inwoners van de provincie West-Vlaanderen die eigenaar zijn van het dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar. Ook als kleine of middelgrote onderneming (KMO), vereniging zonder winstoogmerk (VZW) of vereniging van mede-eigenaars (VME) kan je je inschrijven.

IChoosr, onafhankelijke organisator van groepsaankopen, coördineert deze groepsaankoop en helpt je graag bij de aanschaf van je eigen zonnepanelensysteem.

Hoe werkt het?

inschrijven vanaf 25 mei 

gratis en vrijblijvend via https://wijkiezen.be/west-vlaanderen of 0800 26 829 (ma-vrij van 9u tot 17u)

veiling 

Leveranciers die door de kwalificatieronde geraken, mogen hun beste bod tijdens de veiling uitbrengen.  De leverancier die het laagste bod uitbrengt, wint de veiling.

persoonlijk voorstel 

Na de veiling ontvang je per e-mail een persoonlijk voorstel op basis van jouw inschrijvingsgegevens.  Je ziet meteen je kosten, opbrengst en terugverdientijd.

beslissen tot en met 28 augustus

Je kiest zelf of je het voorstel aanvaardt.  

installatie

Wanneer je het voorstel aanvaardt, inspecteert de winnende leverancier je dak.  Na inspectie ontvang je een definitieve offerte.  Ga je hiermee akkoord dan plannen jullie samen een datum in voor de installatie.  Nadien geniet je direct van je eigen groene stroom.

vergunning nodig?

Of u een vergunning nodig heeft voor de plaatsing van zonnepanelen (op een dak in de meeste gevallen niet), kan u navragen bij de dienst ruimtelijke ordening van de gemeente