Huisvuil in openbare vuilnisbakjes = sluikstort!

Anzegem telt een 180-tal openbare vuilnisbakjes, verspreid over de ganse gemeente.  Deze vuilnisbakjes dienen om het openbaar domein proper te houden en om zo de toevallige gebruikers van dat terrein in staat te stellen om hun ter plaatse veroorzaakt afval te deponeren, het storten van huisvuil in en rond de vuilnisbakjes is dus niet toegelaten!

Binnen het project Nette regio wordt momenteel het vuilnisbakjesbeleid geëvalueerd, de eerste resultaten tonen alvast dat onze gemeente, in vergelijking met de andere gemeenten in onze regio, een groot aantal vuilnisbakjes telt, waarvan de meeste wekelijks minder dan halfvol zitten.

Sommige vuilnisbakjes worden echter systematisch gebruikt om huisvuil te deponeren. Soms, tot grote ergernis van de omwonenden en de ophalers, wordt het vuil er gewoon naast gezet! Huisvuil hoort er helemaal niet thuis!
Daarom worden op deze vuilnisbakjes stickers gekleefd met de boodschap ‘huisvuil hoort niet in deze afvalbak’.

Als proefproject zullen de vuilnisbakjes op het Louis Isebaertplantsoen, gedurende een periode van 3 maanden opgevolgd worden, en indien blijkt dat er nog steeds gesluikstort wordt, dan worden de vuilbakjes tijdelijk weggenomen.

Aangemaakt op: 21/10/2013