Info-avond Pleegzorg

12 maart 2020

Wat                  info-avond pleegzorg

Waar                bibbox – Boekenplein 1 Waregem

Wanneer           12.03.2020 om 19u30 (vervolgavond op 19 maart om 19u30 in Waregem)

url:                  https://www.pleegzorgvlaanderen.be/kalender

Pleegzorg West-Vlaanderen organiseert regelmatig een vrijblijvend infomoment rond pleegzorg. En dat is nodig. Pleegzorg leg je nl. niet in een-twee-drie uit. Wist je bv. dat we niet alleen een gezin zoeken voor kinderen en jongeren, maar ook voor niet-begeleide minderjarige vluchtelingen en volwassenen met een beperking en/of een psychiatrische problematiek? Of dat pleegzorg zowel voor langere tijd als voor kortere tijd (crisis, vakanties, weekends) kan ingezet worden? We hebben je heel wat te vertellen. 

Na het volgen van zo’n infosessie mag je er zeker van zijn dat je een juist beeld hebt over pleegzorg. Het wordt dan al meteen een stuk duidelijker hoe pleegzorg een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven. De infosessie is volledig vrijblijvend. Als kandidaat-pleegouders heb je natuurlijk de vrijheid om je op elk moment te bedenken.  Ben je echter nu al zeker dat je pleegouder wil worden? Schrijf je dan zeker in. Deze infosessie is namelijk ook de eerste stap van het voorbereidingstraject.

Na het volgen van deze eerste infosessie nog altijd zeker van je stuk? Dan ben je verplicht om een vervolgavond bij te wonen. Koppels worden er met z’n tweeën verwacht.

Vooraf inschrijven is niet nodig.

Dit is een initiatief van pleegzorg West-Vlaanderen, in samenwerking met gemeente Anzegem en stad Waregem, die samen een pleegzorggemeente zijn.  Het project wordt gesteund door Huis van het Kind Waregem-Anzegem.