Kinderkunstendag

Gepubliceerd op maandag 23 augustus 2021
21 november 2021

Jeugd- en Cultuurdienst zetten terug in op Kunstendag voor Kinderen (KvK), dé cultuurhoogdag met inbreng van professionele kunstenaars op maat van gezinnen.

De rode draad doorheen deze editie zal (t)huis worden en the place to be zaal Ansold. De COVID-19-maatregelen
die we de afgelopen maanden tot anderhalf jaar allemaal aan den lijve ondervonden hebben, zorgden ervoor dat onze beleving van “thuis” een behoorlijk ingrijpende wijziging onderging. Invullingen zoals klaslokaal, kantoor, speelruimte, toevluchtsoord voor alle gezinsleden, … zorgden ervoor dat het begrip thuis meer geladen werd.

Vanuit deze vaststelling proberen we op KvK de kijk op ieders huis, open te trekken. De plaatselijke afdeling van de Kunstacademie gaat met dit gegeven in het najaar aan de slag en hun interpretatie en realisaties zullen te bekijken vallen een tentoonstelling doorheen het gebouw. De aparte installatie ‘Onder de tafel’ met allerlei eigenaardige en kunstzinnige meubeltjes, zijn het domein voor de allerkleinsten om te ontdekken, te ordenen en te veranderen.

Kortom, wij zorgen voor een inspirerende aanzet om indrukken op te doen, je fantasie de vrije loop te laten en samen te spelen, te kijken, te luisteren,… en te genieten.

 

Doe- en kijknamiddag
voor gezinnen met kinderen tussen 2 en 12 jaar
ZO | 21.11.21
van 14u tot 17u
Ansold
m.m.v. Jeugddienst en Kunstacademie
kunstendagvoorkinderen.be