Kom jij in aanmerking voor een landschapsplan?

Gepubliceerd op Woensdag 16 maart 2022
aanplant

Je woont landelijk en je hebt een weide, een akker, een braakliggend stuk of een grote landschapstuin? Je overweegt om er streekeigen bomen, knotbomen, fruitbomen, hagen, heggen of een houtkant aan te planten? Dan kan je bij het Stadlandschap Leie en Schelde terecht voor de opmaak en uitvoering van een landschapsplan

Maar hoe gaan we te werk?

Je belt of mailt ons en de landschapsconsulent maakt met jou een afspraak. Samen lopen jullie het terrein af en bespreken jullie de wensen, mogelijkheden en voorwaarden.

De landschapsconsulent maakt dan een inrichtingsvoorstel: welke bomen of struiken plant je best aan, welke soorten plant je in de fruitboomgaard, waar kun je eventueel een poel voorzien?

Eens je het plan hebt goedgekeurd, bestelt het Stadlandschap het plantgoed en maken we verdere afspraken voor de levering of de aanplant. Alles gebeurt in overleg en op vrijwillige basis.

In aandachtsgebieden wordt bovendien een deel van de inrichtingskosten gesubsidieerd. Voor particulieren kunnen beplantingen tot 70 % worden gesubsidieerd, voor landbouwers zelfs tot 100 %. Dit aanbod geldt voor landbouwers, particulieren, verenigingen en bedrijven in open ruimte. Bebouwde omgeving en industriegebieden komen niet in aanmerking.

Interesse of vragen?

Mail of bel landschapsconsulent Foeke Van Weverberg: stadlandschapleieschelde@west-vlaanderen.be - 056 23 49 54