Nieuw verhaal voor gemeenteschool Het Wijsternest

Gepubliceerd op Maandag 06 maart 2023

De herstructurering van het onderwijs in 2020 betekende een einde van de versnippering in het scholenlandschap in Ingooigem en Vichte, maar tegelijkertijd ook het begin van een nieuw verhaal voor de gemeenteschool: een nieuwe missie, visie en strategie, maar ook een nieuwe huisstijl én een nieuwe naam: ‘het Wijsternest’.

In september 2020 vindt op vlak van onderwijs een grote herstructurering plaats in Anzegem. De scholen in Vichte worden volledig vrij onderwijs terwijl kinderen voor gemeentelijk onderwijs in de scholen in Ingooigem en de Engelhoek moeten zijn.

Nieuw begin

In volle coronatijden stonden de medewerkers van de gemeenteschool voor heel wat uitdagingen. Er moest nagedacht worden over een missie, visie en een strategie. Samen met de Onderwijsvereniging voor Steden en Gemeenten (OVSG) werd een tweejarig traject uitgestippeld. Een kernteam bereidde alles voor en alle studiedagen werden gebruikt om de nieuwe visie vorm te geven. Niet alles bleef uitsluitend bij het kernteam, de nieuwe kernwaarden bijvoorbeeld werden in samenspraak met het voltallige team, de ouders en de kinderen bepaald. ‘Weerbaarheid’, ‘zelfstandigheid’, ‘verbondenheid’ en ‘motivatie’ zijn het resultaat van een gezamenlijk denkproces. Ook een nieuwe naam kon in het rijtje niet ontbreken. Tal van ideeën kwamen vanuit allerlei hoeken, maar in mei 2022 werd ‘Het Wijsternest’ geboren. Met de ‘WIJ’ van verbondenheid, de ‘WIJS’ van zelfstandig, slimmer, sterker worden in weerbaarheid, het ‘nest’ als veilige basis. En uiteraard de link naar het IJvegemse Lijsternest.

Vandaag is de kers op de taart de gloednieuwe huisstijl en de website, www.hetwijsternest.be.

Onthulling

Vandaag werd het logo en de nieuwe huisstijl aan het brede publiek voorgesteld. De gevelbanners aan de façade werden feestelijk onthuld. Er waait nu letterlijk én figuurlijk een nieuwe wind door de gemeenteschool.
 

Schoolfeest in teken van nieuwe visie

Het blijft niet alleen bij deze onthulling, ook het schoolfeest staat helemaal in het teken van deze nieuwe ‘richting’. Zo zal elke klas in de projectweek werken rond een specifiek element van de nieuwe visie en deze tentoonstellen in de vorm van een expo. Het wordt beklonken met een haka, een nieuw schoollied en een terugblik van ‘the making of’. Tenslotte schuiven we de voetjes onder tafel tijdens het eetfestijn in De Linde. Met muzikale omlijsting van Anmusa, de IJvegemse harmonie en de ondersteuning van het oudercomité wordt het schoolfeest een feestelijk evenement.
 

Nieuwe ouders welkom

Dit schoolfeest met expo in alle klassen is het uitgelezen moment voor nieuwe ouders om de school te ontdekken. Het Wijsternest zet alle deuren open en verwelkomt graag iedereen met interesse voor één of alle van de 3 vestigingen.

Praktisch schoolfeest

  • 11 maart
  • Expo’s
    • 15u-16u | Engelhoek (Heirbaan 28)
    • 15u45-17u30 | U7 (P. Verrieststraat 12) & U12 (Ingooigemplaats 58)
  • Eetfestijn vanaf 17u30, De Linde