Plant een boom!

Gepubliceerd op Vrijdag 25 juni 2021

De gemeente ambieert de aanplant van minstens 15.000 nieuwe bomen in Anzegem tijdens deze legislatuur.  Hiermee willen we onder andere een antwoord bieden aan de klimaatverandering.

Daarbij rekenen we ook op jullie: burgers, verenigingen, scholen en bedrijven. En dat kan op diverse manieren, enkele tips: 

  • Heb je een (kleine) tuin, dan is de plantgoedactie  "Maak het groener" van Natuur.koepel een buitenkans. Inwoners van Anzegem krijgen van de gemeente bovendien een tegemoetkoming van 5 euro op hun bestelling (eenmalig per adres). Meer info: https://www.maakhetgroener.be/
  • Heb je een iets groter stukje grond vrij in het landelijk gebied, dan is een landschapsplan van het Stadlandschap Leie en Schelde misschien iets voor jou. Ook scholen kunnen hier terecht voor de vergroening van hun schoolomgeving.
    Meer info: https://www.stadlandschapleieschelde.be
  • En wil je nog iets verder gaan met je lapje grond, dan is bebossing een goed idee. Voor alle ondersteuning (ook administratief, logistiek en financieel) rond bebossing kan je gratis terecht bij de Bosgroep Ijzer en Leie: http://bosgroepen.be/ijzer-en-leie/

 

Heb jij een boom aangeplant (periode 2019-2025), laat het ons zeker weten via https://www.anzegem.be/bomenteller
Dan kunnen we de bomenteller voor Anzegem bijhouden.

Let er wel op dat je  streekeigen plantgoed gebruikt, deze gedijen hier het best en zijn beter voor de biodiversiteit, meer info vind je hier.