PMD-zak wordt uitgebreid!

Gepubliceerd op Dinsdag 27 november 2018

Onder impuls van afvalintercommunale Imog starten we met een ruimere inzameling van huishoudelijk plastic verpakkingsafval. Naast het traditionele pmd (flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons) kan je voortaan ook alle harde plastic verpakkingen in de blauwe pmd-zak steken. Tegelijk verdwijnen verpakkingen in zacht plastic vanaf de tweede helft van augustus voortaan in een volledig nieuwe, bijkomende transparante foliezak. De nieuwe zakken zijn nog niet te koop in het gemeentehuis, maar in de andere verkooppunten.

De blauwe PMD-zak is na twintig jaar volledig ingeburgerd in België. Maar de tijd staat niet stil. Dankzij nieuwe technieken kunnen we vandaag al veel meer verpakkingen recycleren.

lmog streeft samen met Anzegem naar een duurzaam afvalbeleid. We zijn dan ook heel fier om samen met jou een doorgedreven inzameling van plastic verpakkingen te organiseren. We starten hiermee vanaf 1 juli.

Gemakkelijkerln de huidige definitie van PMD, staat de P voor plastic flessen en flacons. Dankzij dit initiatief is er geen gedoe meer voor potjes, vlootjes en folies:alle harde plastic verpakkingen gaan in de P+MD-zak en alle zachte plastic verpakkingen in de nieuwe transparante foliezak.

GoedkoperHet nieuwe systeem is goedkoper, want meer plastic verpakkingen in de P+MD-zak betekent minder afval in je restafvalzak. Goed voor minder dure restafvalzakken.

 

Blauwe P+MÐ-zakHierin mag de inhoud van de huidige blauwe PMD-zak (flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons) EN andere verpakkingen in hard plastic (zoals bakjes, schaaltjes en potjes). De ophaling van je P+MD-zak blijft zoals aangegeven op je ophaalkalender. Je voorraad PMD-zakken mag je gewoon opgebruiken, maar pas zeker al de uitgebreide sorteerregels toe.

Transparante foliezakln de nieuwe transparante foliezak mogen verpakkingen in zacht plastic (zoals plastic folie en plastic zakken). De zakken zijn verkrijgbaar in de gewoonlijke verdeelpunten en kosten o,15/zak. De ophaling gebeurt om de twee maanden op de dag van de PMD-ophaling.

Ophaling foliezak

week van 27-31 augustus

week van 22 tot 26 oktober

week van 17 tot 21 december

 

Dit zijn de nieuwe sorteerregels: