Project Egelstraat : Egelteam zoekt vrijwilligers!

Met zijn stekels en spitse snuit kent iedereen de egel wel, en door zijn voorliefde voor slakken ziet elke tuinier hem graag komen. Aangezien onze tuinen echter meer en meer hermetisch worden afgesloten, hebben egels vaak geen andere keuze dan via de straat van de ene naar de andere tuin te lopen. Op straat sneuvelen ze dan al te vaak onder de wielen van een auto, de egel is dan ook steevast één van de meest gemelde verkeersslachtoffers.

Om hieraan iets te doen wil Natuurpunt, samen met de gemeente Anzegem, via het project ‘Egelstraat’ iedereen bewust maken van het belang van tuinen voor de overleving van de egel in Vlaanderen. We roepen iedereen op om tuinen met elkaar te verbinden door het maken van een ‘egelwegel’. Dit is een opening van 15 x 15cm in of onder een omheining of afsluiting, waardoor egels veilig van de ene naar de andere tuin kunnen lopen. Wie dit in Anzegem doet, krijgt bovendien een heus ‘egelwegel’-bordje om boven de doorgang te hangen. Als er 10 tuinen in één straat meedoen wordt deze straat zelfs uitgeroepen tot een echte ‘Egelstraat’.

Om hierbij te helpen zijn we nog op zoek naar enkele vrijwilligers die willen op pad gaan om egelwegels te helpen maken en te voorzien van een bordje, en om aan de tuineigenaars tips te geven om de egels nog meer te helpen. Geïnteresseerden kunnen alvast contact opnemen met simon.feys@natuurpunt.be

Meer info hierover, en wat je nog allemaal kan doen voor de egel in jouw tuin is te vinden op www.egelstraat.be

Aangemaakt op: 03/01/2019