Rioleringswerken Vichtsesteenweg starten maandag 20 september

Gepubliceerd op maandag 19 juli 2021

Aquafin voorziet de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel in de Vichtsesteenweg tussen de Razenheedstraat en de Tempeliersstraat.

De rioleringswerken zijn opgedeeld in twee grote fases. De eerste fase gaat eind september van start. Deze fase omvat het stuk tussen de Tempeliersstraat en de Schaagstraat. De tweede fase gaat van de Schaagstraat tot aan de Razenheedstraat.

 

Parking tijdens de werken

Bewoners die tijdens de werken hun woning met de auto niet kunnen bereiken, zullen in de Roterijstraat en op site Douterloigne kunnen parkeren.

Tempeliersstraat en Klokketuin

In de eerste fase zal de Vichtsesteenweg afgesloten zijn tussen de Schaagstraat en de Tempelierssstraat. Hier is geen doorgaand verkeer mogelijk. De Tempeliersstraat zal op dat ogenblik ook enkel via de Schaagstraat bereikbaar zijn, niet vanaf de Vichtsesteenweg.

In een latere fase zal de Klokketuin ook niet meer toegankelijk zijn via de Vichtsesteenweg. Inwoners van de Klokketuin zullen wel altijd hun woning via de Roterijstraat kunnen bereiken. De betrokken inwoners worden hiervan tijdig verwittigd.

Afvalophaling

Over het huisvuil moeten bewoners zich geen zorgen maken. Dit kan men aan de straat plaatsen op de gebruikelijke dagen en zal opgehaald worden door de Technische Dienst. Voor de bewoners van de Tempeliersstraat verandert er niets, en zal het huisvuil zoals gebruikelijk worden opgehaald door de huisvuilophalers.

Omleiding voor alle verkeer

Voor het doorgaand verkeer voorzien we een omleiding via de Lange Winterstraat, Bloeistraat en Stientjesstraat. Ook zal er plaatselijk verkeer mogelijk zijn door de Roterijstraat. Fietsers zullen ook deze omleiding moeten volgen.

De werken zullen 11 maanden duren.

Alle info vind je hier.