Rioleringswerken Vichtsesteenweg starten op 9 augustus

Gepubliceerd op maandag 19 juli 2021

Aquafin voorziet de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel in de Vichtsesteenweg tussen de Razenheedstraat en de Tempeliersstraat.

De rioleringswerken zijn opgedeeld in twee grote fases. De eerste fase gaat van start op maandag 9 augustus en omvat het stuk tussen de Tempeliersstraat en de Schaagstraat. De tweede fase start rond midden oktober en gaat van de Schaagstraat tot aan de Razenheedstraat. Bewoners die tijdens de werken hun woning met de auto niet kunnen bereiken, zullen in de Roterijstraat en op site Douterloigne kunnen parkeren.

Over het huisvuil moeten bewoners zich geen zorgen maken. Dit kan men aan de straat plaatsen op de gebruikelijke dagen en zal opgehaald worden door de Technische Dienst. Voor de bewoners van de Tempeliersstraat verandert er niets, en zal het huisvuil zoals gebruikelijk worden opgehaald door de huisvuilophalers.

Voor het doorgaand verkeer voorzien we een omleiding via de Lange Winterstraat, Bloeistraat en Stientjesstraat. In een latere fase zal de Klokketuin ook niet meer toegankelijk zijn via de Vichtsesteenweg. Inwoners van de Klokketuin zullen wel altijd hun woning via de Roterijstraat kunnen bereiken.