Samen tegen corona: nieuwe maatregelen in Anzegem

Gepubliceerd op Dinsdag 04 augustus 2020

Omdat het aantal besmettingen in ons land sterk stijgt, heeft het college van burgemeester en schepenen een paar preventieve beslissingen genomen. Dit om de epidemie tegen te gaan en de veiligheid en gezondheid van al onze inwoners te verzekeren.

Eerder werd al beslist dat je in Anzegem altijd een mondmasker op zak moet hebben. Kom je op een plaats waar er onverwacht of naar jouw mening te veel mensen zijn, dan kan je dit mondmasker opzetten.

Naast de nationale verplichtingen met betrekking tot het dragen van een mondmasker ben je in Anzegem ook verplicht een mondmasker op te zetten in de recyclageparken, op de kerkhoven en in sporttribunes (Meer info vind je hier).

Daarnaast zijn er tot en met 31 augustus geen publieke evenementen meer toegelaten. Ook alle gemeentelijke zalen en de beide sporthallen worden preventief gesloten tot en met 31 augustus. De jeugd- en sportkampen, de speelpleinwerking, de buitenschoolse kinderopvang en summerschool zullen wel nog doorgaan.

Voor de organisatie van evenementen vanaf 1 september moet er eerst toestemming aan de gemeente gevraagd worden. Dit kan via info@anzegem.be.