Tentoonstelling Van Eyck

01 maart 2020

UITVERKOCHT!
Bezoek samen met de cultuurraad de tentoonstelling Van Eyck in Gent op zondag 1 maart

In Gent wordt 2020 het jaar van Van Eyck. Het woord "geniaal" wordt te vaak gebruikt, maar bij deze tentoonstelling is het op zijn plaats. Een maand voor de opening gingen er al meer dan 40 000 tickets over de toonbank. Vijf jaar lang bereidde MSK de grootste Van Eyck tentoonstelling uit de geschiedenis voor. De gerestaureerde buitenpanelen van het iconische Lam Gods zullen bij grote uitzondering in het MSK te zien zijn, nadien keert het veelluik voorgoed terug naar de Sint Baafskathedraal.
Dit uitzonderlijke werk krijgt het gezelschap van elf andere Van Eycks en negen werken uit zijn atelier. En er worden zo'n honderd stukken van tijdgenoten getoond, allemaal van een even hoogstaande kwaliteit.
Mis deze unieke kans niet om de tentoonstelling onder begeleiding van een deskundige gids te bezoeken! De eerste rondleiding start om 14u10, de tweede om 16u30 en duurt telkens zowat anderhalf uur. In de overige tijd kan je op eigen tempo de permanente collectie van het MSK bewonderen of van een drankje genieten.

Praktisch:
Zondag 1 maart
Vertrek om 12u30 op de parking van kerk Tiegem
Terugkeer uit Gent 18u30
€25 - gidsbeurt expo & bus & toegang tot de permanente collectie van het Museum voor Schone Kunsten
Reservatie via toerisme@anzegem.be. U krijgt een mail met bevestiging van jouw inschrijving en de nodige info inzake overschrijvingsmodaliteiten. De reservatie wordt pas definitief als de betaling tijdig is gebeurd.
Wees er snel bij want de tickets zijn beperkt!