Tiegembos blijft openbaar

 

Gemeente Anzegem onderhandelt met het bisdom van Brugge over de toekomst van het Domein Sint-Arnoldus. Beide partijen willen één ding: dat deze mooie groene long en toeristische trekpleister voor iedereen toegankelijk blijft.

Voor het gemeentebestuur was het even slikken toen ze hoorden dat de huidige residenten, Marc en Nicole, er na 20 jaar mee ophielden. Ook bezieler en priester Filip Vanbesien wordt overgeplaatst naar een andere parochie. De voorbije 20 jaar hebben ze, samen met een grote groep vrijwilligers, van het park een groene parel aan de voet van de Vlaamse Ardennen gemaakt.

De erfenis die de vzw Sint-Arnoldus en Jericho achterlaten, moest dus een voortzetting vinden. Het gevaar bestond er immers in dat dit prachtige domein in private handen zou terechtkomen en dat wilden het gemeentebestuur en het bisdom vermijden.

 

Onderhandelingsfase
Beide partijen zitten momenteel nog in de onderhandelingsfase, maar zijn al overeengekomen dat de gemeente voorlopig het domein beheert en onderhoudt. Koopt Anzegem het domein of wordt er een andere formule gevonden die het beheer in Anzegemse handen legt? Dat is nog niet geweten. Een beëdigd landmeter-schatter werd ondertussen aangesteld om de waarde van het domein te bepalen.

Daarnaast betrekken vanaf 15 mei nieuwe residenten de conciërgewoning in het park. Het koppel Brecht Planckaert en Julie Deriemaker (en hun pasgeboren kindje) uit Zwevegem zullen het werk van Nicole en Marc zo goed mogelijk proberen voort te zetten. Zij zullen in eerste instantie als een soort van parkwachter het domein beheren. Het is hun ambitie om op termijn ook andere activiteiten in en rond het park te organiseren.

 

 

Aangemaakt op: 05/05/2017