Vaccinatie kinderen in vaccinatiecentrum Waregem

Gepubliceerd op dinsdag 28 december 2021

Op 15.01 wordt gestart met de vaccinatie van de kinderen tussen 5 en 11 jaar.  Deze vaccinaties zullen voornamelijk op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag doorgaan in Waregem Expo. Voor deze doelgroep worden diverse aanpassingen gedaan in het centrum: er wordt extra tijd voorzien, er zal een pediater aanwezig zijn, een aantal verpleegkundigen vanuit het CLB en kind&Gezin vaccineren mee en de andere verpleegkundigen krijgen een extra opleiding rond het vaccineren van kinderen.

Uitnodigingen en afspraken 

Heb je verschillende kinderen tussen 5 en 11 jaar binnen je gezin, dan kunnen deze samen gevaccineerd worden.  Om dit te mogelijk te maken zullen alle kinderen in aflopende leeftijd kort na elkaar uitgenodigd worden zonder prebooking (vastgelegde afspraak).  Ouders van meerdere kinderen wachten dus best enkele dagen tot ze de uitnodiging van de verschillende kinderen hebben ontvangen en kunnen dan de verschillende afspraken samen inplannen.  De vaccinatiecode die je bij de uitnodiging ontvangt is 30 dagen geldig.

Mensen die hulp nodig hebben bij het inplannen van de afspraak of van wie de uitnodiging van een jonger kind te lang uitblijft kunnen contact opnemen met het callcenter (hou dan zeker de rijksregisternummers bij de hand).
 

Naar het vaccinatiecentrum

In de mate van het mogelijke is het best dat je als ouder zelf je kind vergezelt naar het vaccinatiecentrum.  Zo geef je ook automatisch toestemming voor de vaccinatie van je kind. Kan geen van de ouders meegaan naar het vaccinatiecentrum, dan moet de persoon die je kind vergezelt een toestemmingsbrief mee hebben. 
 

Meer informatie over vaccins voor kinderen

Als ouder heb je vermoedelijk veel vragen rond vaccinatie van je kind.  Heel wat informatie vind je terug op Vaccinatie van 5-11-jarigen - Laat je vaccineren