Vaccinatiecentrum in Waregem Expo

Gepubliceerd op dinsdag 23 februari 2021

Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de coronapandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion. Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer het gewone leven kunnen oppikken.

Waar vaccineren?

Anzegemnaren moeten naar Waregem Expo (Zuiderlaan 26, 8790 Waregem) om zich te laten vaccineren.

Heb je problemen om ter plaatse te geraken? Dan kijken we samen voor een oplossing. Contacteer het Sociaal Huis via tel 056 77 88 28 of thuiszorg@anzegem.be.

Wanneer vaccineren?

Je krijgt een oproepingsbrief van de Vlaamse overheid. Daarop zal vermeld staan op welke dag en welk tijdstip je verwacht wordt. De Vlaamse overheid bepaalt wie wanneer een uitnodiging krijgt. Zonder die oproepingsbrief heeft het geen zin om naar Waregem Expo te gaan.

We vragen om zeker te laten weten of je kan aanwezig zijn op de voorgestelde datum. Lukt het vooropgestelde tijdstip niet? Dan kan je contact opnemen met het callcenter om een nieuwe afspraak vast te leggen. Het telefoonnummer van het callcenter zal vermeld staan op de oproepingsbrief.

Als de Vlaamse overheid je e-mailadres en/of je gsm-nummer heeft, zal je de oproeping ook per mail en/of per sms krijgen.

Twijfel je aan de echtheid van een brief, mail of sms? Je vindt steeds een elektronisch exemplaar van je persoonlijke uitnodigingsbrief in je Burgerprofiel / e-Box. Je kan ook bellen naar het nummer 1700; zij kunnen je uitnodiging opnieuw mailen.

Vaccinatievolgorde

Fase 1A: woonzorgcentra en personeel, zorgprofessionals in de ziekenhuizen, de eerstelijnszorg, personeel van ziekenhuizen en zorginstellingen.

Fase 1B: 65-plussers, risicopatiënten en essentiële beroepen

Fase 2: rest van de volwassen bevolking
De timing hangt af van de levering van vaccins.

Alle praktische info vind je hier:

website vaccinatiecentrum in Waregem Expo