Wees wijs voor je vertrek op reis

Ga je op reis deze zomer? Zorg er dan voor dat je met alles in orde bent.

Naar een land waar een internationaal paspoort vereist is voor Belgen?

Zorg dat je minstens twee weken op voorhand jouw reispas aanvraagt in het gemeentehuis. Iedereen heeft immers een eigen paspoort nodig.  Elke aanvrager moet zich persoonlijk aanmelden en 1 pasfoto die voldoet aan de normen meebrengen. Een internationaal paspoort kost € 71,50 voor meerderjarigen en € 35,50 voor -18-jarigen.
 

Naar een land waarvoor een identiteitskaart volstaat?

Ben je 12 jaar of ouder, dan heb je een identiteitskaart nodig. Let er op dat de kaart nog voldoende lang geldig is.
 

Kids-ID

Dit is een document voor kinderen onder de 12 jaar. Wie het ouderlijk gezag over het kind uitoefent, kan de Kids-ID aanvragen in het gemeentehuis of in het Sociaal Huis. Het kind moet ook aanwezig zijn bij de aanvraag. Dit document moet minstens drie weken op voorhand aangevraagd worden, kost € 7,60 en hiervoor is 1 pasfoto die aan de normen voldoet, vereist.
Opgelet: een Kids-ID blijft maar 3 jaar geldig. Als je kind reeds een Kids-ID bezit en hij/zij gaat binnenkort naar het buitenland, gelieve er dan zeker op te letten dat die Kids-ID nog voldoende lang geldig is.
 

Toelating voor een buitenlandse reis

Wie jonger is dan 18 jaar en in het buitenland wil reizen zonder ouders of zonder iemand die wettelijk het gezag over haar/hem draagt, moet steeds een toelatingsformulier meenemen.
De ouders of de personen die het wettelijk gezag uitoefenen, vragen dit formulier aan in het hoofdgemeentehuis van Anzegem of in het Sociaal Huis.

 

Meer info?