Zuidwesterzinnen

okt
21
okt
22

Met de geboorte van het evenement Zuidwesterzinnen is de regio een evenement rijker. De bibliotheken van de regio sloegen, samen met zuidwest, de handen in mekaar voor de organisatie van een literair belevingsparcours die je als bezoeker meeneemt naar minder bekende plekken.

Gids van dienst in Vichte is Lize Spit, die met Het Smelt in januari 2016 een weergaloze debuutroman uitgaf. Auteur, cultuurjournalist, filmcriticus en muzikant Jonas Bruyneel neemt in zijn geboortedorp Deerlijk, de honeurs waar.

In Café Den Hert en het salon van Kasteel Verhaeghe in Vichte laat Lize je kennis maken met Marieke Rijneveld en Lotte Lentes, literaire beloftes uit Nederland. Ook Vlaamse dichter Charlotte Van Den Broucke, die op Gedichtendag 2016 de Herman de Coninck Debuutprijs kreeg toegekend, maakt haar opwachting. Zij worden muzikaal bijgestaan door Frie Maline, die met soul à l’Ostendaise op eigen wijze verhalen vertelt of zingt, en de Anzegemse harpiste Daphne Vandemeulebroucke.

In Buurthuis De Statie in Deerlijk presenteert Jonasdichter, prozaschrijver en spoken word performer Max Greyson en de in 2016 door de Lezersjury met de Fintro Literatuurprijs bekroonde P.F. Thomése. Jonas voorziet ook in de muzikale saus waarbij hij met Boonyi grillige tekst met experimentele soundscapes verenigt.

Zaterdag 21 oktober – 20u – Café Den Hert & salon Kasteel Verhaeghe Vichte
Zondag 22 oktober – 18u – Buurthuis De Statie Deerlijk 

Toegangsprijs : € 10 per avond, € 15 voor de twee avonden. 

 

Aangemaakt op: 04/09/2017