Gratis openluchtfilm | Bib & Wereldraad Anzegem

20 augustus 2022

BIENVENUE A MARLY-GOMONT is een Frans-Belgische komedie geschreven en geregisseerd door Julien Rambaldi en met Marc Zinga en Aïssa Maïga in de hoofdrollen.

We schrijven 1973 en Seyolo, een Congolees van origine, heeft net zijn diploma geneeskunde behaald in Frankrijk. Omdat hij niet wil terugkeren naar Afrika om er voor een dictator te werken, grijpt hij zijn kans als dokter op het platteland in een Frans dorp dat voor 95% bevolkt wordt door koeien en voor 5% door mensen. 

Terug in Congo kondigt hij zijn beslissing aan in zijn gezin dat dolblij is! Anne, zijn vrouw, denkt zelfs dat ze in Parijs gaan wonen. Seyolo durft haar de waarheid niet te vertellen ... Eenmaal in het grauwe dorp midden op het Franse platteland is de teleurstelling groot bij iedereen.
De inwoners zijn bang, ze hebben nog nooit zwarten gezien in hun leven. Niets loopt zoals Seyolo het had gedroomd... Er komt niemand naar zijn praktijk. Kamini, het kleinste kindje, heeft geen enkel vriendje op school, behalve een roodharig dat net als hij uitgestoten wordt. Kiessé krijgt al snel te maken met de bolleboos van de school en Anne krijgt een zware depressie.

TIP: Breng je eigen stoel, kussen, deken mee om zo comfortabel mogelijk de film te kunnen volgen. Bij regenweer zoeken we een naburige binnenlocatie op.

 


ZA | 20.08.22 | filmweide open vanaf 20u - start film 21u
Locatie: Grasveld achter Kleine Kluis, Gijzelbrechtegem
Film gratis & Fairtrade bar t.v.v. 11.11.11