Picknick en meer...

Dit jaar gaat de week van de opvoeding door van 16 tot 23 mei 2017 met als thema 'opvoeden is samen lachen, praten, huilen, eten...'

 

Tijdens de week van de opvoeding organiseren een aantal gemeentelijke diensten en adviesraden samen een gezellige picknick met randanimatie.  

De picknick gaat door op zondag 21 mei 2017 van 11u30 tot 15u in de Kleine Kluis in Gijzelbrechtegem (Gijzelbrechtegemstraat 42).

 

Iedereen neemt zijn eigen picknick en deken mee. Houten kistjes kunnen, mits het betalen van een waarborg, bij ons worden ontleend.

Wij zorgen gratis voor een gezonde groente - en fruitsnack.  Drankjes en ijsjes zijn te verkrijgen aan democratische prijzen.

 

Om zowel jong als oud een ontspannen namiddag te bezorgen, wordt er gratis volgende animatie voorzien:

 Springkastelen  doorlopend  voor alle leeftijden

Springkastelen zorgen altijd voor het nodige plezier.  Jeugdraad voorziet enkele exemplaren voor de vele kinderen.
 Wonderlijke verhalentent  doorlopend  voor alle leeftijden
De bibliotheek biedt in hun verhalentent doorheen de namiddag voorleesmomenten aan voor jong en oud. Omgeven door rust kan er worden genoten van een mooi verhaal.
 Olievatenpercussie om 13u30 en 14u15 vanaf 8 jaar
Sla er maar op los, liefst op de maat.  Vanaf 8 jaar kan je terecht bij de Gezins-en Welzijnsraad voor de olievatenpercussie.  Deze wordt gebracht door...
 Sportspelen  doorlopend  voor alle leeftijden.
Na het eten nood aan wat beweging?  De sportdienst zorgt voor enkele leuke bewegingsactiviteiten.
 Klei instuif workshop  doorlopend tot 14u30  voor alle leeftijden
Met klei bouwen kinderen en ouders  samen aan een droomwereld.  Vanuit de vraag:  'Wat neem je zeker mee naar een nieuwe planeet?  Wat steek je in je valies?' wordt er gefantaseerd en met klei een nieuwe wereld gecreërd.  Deze activiteit is een organisatie van het gemeenschapscentrum van Anzegem en wordt gebracht door PUURLAIN.
 Sherborne

Om 13u 

Om 14 u 

Voor kinderen tot 2 jaar

voor kinderen van 2 en 3 jaar

Bij Sherborne voeren ouders en kinderen samen bewegingsoefeningen uit.  Deze bewegingsmethode stimuleert de motorische en cognitieve ontwikkeling, alsook het zelfvertrouwen en het vertrouwen in de omgeving. De activiteit wordt georganiseerd door LOKA en gebracht door vzw Sherborne vereniging België.
Sletsewerpen doorlopend  voor alle leeftijden
Zin in een wedstrijdje sletsewerpen?  Doorheen de namiddag kan je hiervoor bij de jeugddienst terecht.  Zowel voor de deelnemers als voor de toeschouwers een leuk tussendoortje!

 

Hopelijk tot dan!

Jeugddienst doekézot

Sportdienst Anzegem

Gemeenschapscentrum Anzegem

Bibliotheek Anzegem

Gezins & Welzijnsraad

Loka