Regionaal Sociaal Verhuurkantoor - een woning verhuren

Wat?

Het Regionaal Sociaal Verhuurkantoor (RSVK) is een sociale onderneming die het recht op wonen realiseert voor mensen met een hoge woonnood. Dit doen ze door middel van het huren en verhuren van betaalbare en kwaliteitsvolle woningen op de private huurmarkt. Via huurbegeleiding op maat en nauwe samenwerking met andere woon- en welzijnsactoren versterkt het sociaal verhuurkantoor de huurders in hun rechten en plichten.

Het RSVK biedt huurbegeleiding en ondersteuning aan de bewoners, zodat je als eigenaar erop kan vertrouwen dat het pand goed onderhouden wordt. Als eigenaar kan je ook genieten van diverse voordelen die verhuren aan het sociaal verhuurkantoor met zich meebrengt. Er is een betaalgarantie voor de huur en de woning wordt na afloop van de verhuring terug overgedragen in de staat waarin het RSVK ze ontving. Er zijn tal van renovatiepremies waarop je recht kan hebben. Verder geniet je ook van een vermindering van de onroerende voorheffing, voor nieuwbouw een verlaging van de BTW en bij aankoop een verlaging van de registratierechten.

Het RSVK is actief in Waregem (8790), Beveren-Leie (8791), Desselgem (8792), Sint-Eloois-Vijve (8793), Deerlijk (8540), Anzegem (8570), Kaster (8572), Tiegem (8573), Wortegem-Petegem (9790), Zulte (9870).

 

Voor Wie?

Je hebt een pand in het werkingsgebied dat je wil verhuren.

Het pand voldoet aan de Vlaamse Wooncode, het sectoraal woningkwaliteitscharter en behaalt de energienormen.


Wat breng je mee?

  • Foto’s
  • Plan
  • Energieprestatiecertificaat
  • Elektrische keuring
  • Onderhoudsattest van de verwarmingsinstallatie

 

Meer info?

www.rsvk.be

https://www.vmsw.be/sociaalverhuurkantoor

https://www.vmsw.be/Home/Ik-ben-particulier/Verhuren-aan-een-sociaal-verhuurkantoor/Uw-voordelen-als-verhuurder