Fiets- MTBtochten

 

 


Fietsknooppunten


fietsknooppunt

Iedereen kent de knooppuntroutes waarmee je fantastische fietsroutes ineen kunt puzzelen. De burensportdienst heeft nu een Fietsknooppuntbrochure uitgebracht met enkele prachtige voorstellen tot fietstochten. Bij iedere gemeente vertrekken verschillende fietstochten. Ontdek ze snel!

 


Fietsnetwerk


 

In en rond de gemeente Anzegem kun je prachtige fietstochten maken.  Deze kun je zelf ineen knutselen dankzij de fietsknooppunten. Anzegem ligt zowel in de zone Vlaamse Ardennen en zone Leiestreek West.
Vlaamse Ardennen Vlaamse Ardennen
Beboste heuvelruggen, uitgestrekte panorama’s en glooiende landschappen maken van dit stukje zuid-Oost-Vlaanderen een verborgen schat. De afwisseling van steile hellingen, brede valleien, verborgen dorpjes, de charmes van de Schelde en de Zwalm. 

Leiestreek West Leiestreek – West
Waterwegen vormen een leidraad in het gevarieerde landschap van de Leiestreek. De Leie ontspringt in het Noord-Franse Lisbourg en vloeit van de Franse grens tot haar monding in de Schelde in Gent door een brede vallei met een rijk en woelig verleden.

De kaarten zijn uitgegeven in scheurvrij en waterbestendig papier en zijn te verkrijgen bij de SportdienstDienst Toerisme of bij Westtoer.

 


Gapersroute


Gapersroute

Deze 52-kilometer lange fietstocht is hét uithangbord van de streek. Een route vol historische bezienswaardigheden, uitgestrekte landschappen en enkele flinke kuitenbijters. Begin juni 2011 werd deze route voor zijn 25e verjaardag van een update verzorgd en is ze terug in perfect staat. Fietskaarten van deze route zijn te koop op de Sportdienst.  

 


Mountainbike


 

mtbstartplaats

In en rond Anzegem ligt de Reynaertroute. Een 2-sterren mountainbikeroute van ongeveer 35km en 33% off-road fietsplezier. 

Start: Sporthal Torrebos Anzegem, Landergemstraat 1, 8570 Anzegem. Met mogelijkheid tot parking en douchen. 

reynaertroutebis 

Kaart reynaertroute Anzegem.

Bekijk ook de route op “route you”, waar je deze kunt overzetten op GPS. 

Verbindingen: volg de gele bordjes voor de mountainbikeroute Zwevegem (blauwe lus) en mountainbikeroute Wortegem – Petegem( groen) 

Problemen (verdwenen bordjes, hinder door struiken, …) op de route kunt u steeds hier doorgeven.

mtbbanner