Wandel- en looptochten


Wandeltocht in de kijker


Kleine Kluiswandeling
De kleine Kluiswandelroute start aan de kerk van het zachtglooiende Gijzelbrechtegem (Grijsloke). De route leidt over een divers landschap en blanceert zelfs op de grens tussen West- en Oostvlaanderen. Je zal versteld staan van de vele memorabele vergezichten.

 


Wandelnetwerk


In en rond de gemeente Anzegem kun je prachtige wandelingen of looptochten maken.  Deze kun je zelf ineen knutselen dankzij de knooppunten. Anzegem ligt in de zone "Vlaamse Ardennen" en net naast het wandelnetwerk "Land van Mortagne".
Vlaamse Ardennen
Beboste heuvelruggen, uitgestrekte panorama’s en glooiende landschappen maken van dit stukje zuid-Oost-Vlaanderen een verborgen schat. De afwisseling van steile hellingen, brede valleien, verborgen dorpjes, de charmes van de Schelde&Zwalm.

Land van Mortagne
Waterwegen vormen een leidraad in het gevarieerde landschap van de Leiestreek. De Leie ontspringt in het Noord-Franse Lisbourg en vloeit van de Franse grens tot haar monding in de Schelde in Gent door een brede vallei met een rijk en woelig verleden.

De kaarten zijn uitgegeven in scheurvrij en waterbestendig papier en zijn te verkrijgen bij de Sportdienst, Dienst Toerisme of bij Westtoer.


Uitgepijlde wandelingen


De gemeente Anzegem heeft een viertal wandelingen die volledig uitgepijld zijn en waarvan wandelkaarten bestaan. Kaarten van deze route zijn te koop op de Sportdienst of de Dienst Toerisme.

 

Deze zijn:
- "De Kleine Kluiswandeling" van 7,5km met start aan de kerk Grijsloke,
- "Het Streuvelswandelpad" van 7,3km vertrek Lijsternest Ingooigem,


Looptochten


De gemeente Anzegem wil een loopnetwerk uitbouwen. In iedere deelgemeente wordt een vast loopparcours gemaakt van ongeveer 5km. Later worden verbindingsstukken ontwikkeld om de lussen te verbinden. Je vindt er hier binnenkort meer info over. De eerste lus zal het loopparcours van de loopwedstrijd "Dwars Door Anzegem" worden. Het parcours is terug te vinden via deze link.


Dwars Door Anzegem


21 juni 2014 is er de jaarlijkse loopwedstrijd Dwars Door Anzegem. Voor de kinderen zijn er per graad korte loopwedstrijden. Voor volwassenen is er keuze tussen 5 en 10km. via www.dwarsdooranzegem.com kun je alle informatie te weten komen.

 


Start To Run


Jaarlijks wordt na de paasvakantie een jogcursus ingericht. In tien weken tijd wordt de conditie opgebouwd om uiteindelijk 5km aan een stuk te kunnen lopen. Lees er hier alles over.