Wandel- en looptochten

Kleine Kluiswandeling

De kleine Kluiswandelroute start aan de kerk van het zachtglooiende Gijzelbrechtegem (Grijsloke). De route leidt over een divers landschap en balanceert op de grens tussen West- en Oost-Vlaanderen. Je zal versteld staan van de vele vergezichten.
Deze wandeling is 7,5km lang. De wandelkaart kan je bij de Sportdienst of Toeristische Dienst kopen.

Het Streuvels Wandelpad

Deze wandeling is 7,3km lang en vertrekt aan het Lijsternest in Ingooigem. De kaart kan je bij de Sportdienst of Toeristische Dienst kopen.

Wandelnetwerk

In en rond Anzegem kun je prachtige wandelingen of looptochten maken.  Deze kan je zelf samenstellen dankzij de knooppunten. Anzegem ligt in de zone "Vlaamse Ardennen" en net naast het wandelnetwerk "Land van Mortagne".

Vlaamse Ardennen
Beboste heuvelruggen, uitgestrekte panorama’s en glooiende landschappen maken van dit stukje zuid-Oost-Vlaanderen een verborgen schat. De afwisseling van steile hellingen, brede valleien, verborgen dorpjes, de charmes van de Schelde&Zwalm.

Land van Mortagne
Waterwegen vormen een leidraad in het gevarieerde landschap van de Leiestreek. De Leie ontspringt in het Noord-Franse Lisbourg en vloeit van de Franse grens tot haar monding in de Schelde in Gent door een brede vallei met een rijk en woelig verleden.

De kaarten zijn uitgegeven in scheurvrij en waterbestendig papier en kan je krijgen bij de Sportdienst, Dienst Toerisme of bij Westtoer.

 

Start To Run

Jaarlijks richten we na de paasvakantie een jogcursus in. In tien weken tijd bouw je je conditie op om uiteindelijk 5km aan een stuk te kunnen lopen. Lees er hier alles over.

Meer info?