Mag ik nog wandelen? Ja. De buitenlucht is gezond. Fysieke buitenactiviteiten met het gezin mogen en worden zelfs aanbevolen.
Maar er gelden wel enkele voorwaarden. Je mag in je eentje wandelen en met het gezin waar je mee samenwoont. Ook mag er één andere persoon van buiten het gezin meewandelen. Natuurlijk met gepaste afstand tot elkaar: 1,5 meter. 

We hebben voor jullie 3 mooie Anzegemse wandelingen in de kijker gezet.

1) Streuvels Wandelroute (6,4 km)

Startpunt: Het Lijsternest, Stijn Streuvelsstraat 25, 8570 Ingooigem

Bewegwijzering: De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.

Wandel in de voetsporen van de grote Vlaamse schrijver en natuurminnaar. De Streuvelswandelroute verkent het lichtglooiende landschap rond de Tiegemberg (Anzegem) waar Streuvels vaak vertoefde.  Je stapt via onverharde veldwegen en een tegelpaden naar de Tiegemberg. Ontdek er de Bergmolen, de uitkijktoren en het Sint-Arnolduspark. Op de terugweg wandel je langs enkele merkwaardige hoeven, oude molens en voorbij de restanten van de Schernaaibossen.

2) 50 tinten groen in Grijsloke (7 km)

Dit lusje op het wandelnetwerk Land van Streuvels brengt je door Grijsloke. Verwacht je niet aan 50 tinten grijs maar wel aan 50 tinten groen, met verrassende panorama’s.

Startpunt: Kerk van Gijzelbrechtegem

Bewegwijzering: Volg de knooppunten: 5 - 43 - 42 - 41 - 40 - 39 - 38 - 48 - 47 - 46 - 44 - 45 - 4 - 5

3) Vichtse wandelroute (5,2 km)

Startpunt: Oud Kasteel Vichte, Vichteplaats, 8570 Vichte

Bewegwijzering: De route is niet bewegwijzerd

Je volgt de knooppunten op onderstaand kaartje. Voor een gedetailleerde wandelomschrijving kun je deze link bekijken: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/4562173/wandelroute/topper-in-de-regio-anzegem

Tip: download de routeyou app en bekijk deze en heel veel andere (zowel fiets- als wandel)routes op je smartphone.
Of maak je eigen route?

Veel wandelplezier!