Eerstelijnspsychologische hulp

Naar de psycholoog, niet zo'n gek idee!

Naar de psycholoog, niet zo'n gek idee!

Depressieve gevoelens, angstgevoelens, problemen met alcoholconsumptie of slaap- en kalmeringsmiddelen zijn de meest voorkomende psychische klachten in Vlaanderen. Het is een goed idee om tijdig hulp te zoeken… Op die manier kan erger voorkomen worden.

Samen met een eerstelijnspsycholoog breng je in kaart wat er speelt. Je vindt er een plek waar je terecht kan met de bestaande moeilijkheden. In een beperkt aantal sessies wordt gezocht naar manieren om je weer beter te voelen. Als er verdere hulp nodig is, verwijst de eerstelijnspsycholoog jou door naar de juiste plek.

Ook in Anzegem zijn er Eerstelijnspsychologen actief voor diverse doelgroepen: kinderen & jongeren, volwassenen en senioren. 

Een doorverwijzing via je huisarts is niet nodig. Je kan en mag rechtstreeks met een Eerstelijnspsycholoog een afspraak maken. Via website Elpen kan je gemakkelijk hun gegevens terug vinden.  

Kosten

€ 11 per sessie of € 4 per sessie indien je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming. Per jaar heb je recht op vier sessies. Verlengen tot acht sessies kan eventueel.