Recyclageparken

Op het recyclagepark van Anzegem & Vichte hebben alleen de inwoners van Anzegem toegang, neem dus steeds je identiteitskaart mee.

Het betalende gedeelte van het recyclagepark in Anzegem is gesloten door werken van 17 tot en met 31 augustus. Het recyclagepark Vichte blijft open maar is enkel toegankelijk voor categorie-1 voertuigen. Categorie-2 voertuigen kunnen hun afval bestemd voor het betalende gedeelte afvoeren naar het IMOG-recyclagepark in Moen of Harelbeke.

Opgelet: voorlopig kan je niet terecht in het recyclagepark met asbest .

Op de recyclageparken kan je terecht met het huishoudelijk afval dat niet met het gewone huisvuil kan meegegeven worden (zie ook de sorteerwijzer). 
Er zijn containers voor ijzer, PMD, papier en karton, motorolie, frituurvet, groenafval, snoeiafval, glas, batterijen, injectienaalden, inerte materialen (aarde, stenen), het milieustraatje (voor de kleinere recycleerbare fracties: LDPE-folies, kunststofverpakkingen niet-PMD, isomo, bloempotjes, bloempottrays, CD en DVD schijven, kledij, vlak glas, matrassen met en zonder veren, tapijten, PVC) en klein gevaarlijk afval.

Snoeihout, boomwortels en asbestcementafval kan je alleen aanvoeren op het recyclagepark van Anzegem.

Alle bepalingen rond de aanvoer van afval zijn opgenomen in het politiereglement.

Meer info?