Fiets- en mountainbiketochten

Fietsnetwerk

Vlaamse Ardennen
Beboste heuvelruggen, uitgestrekte panorama’s en glooiende landschappen maken van dit stukje zuid-Oost-Vlaanderen een verborgen schat. De afwisseling van steile hellingen, brede valleien, verborgen dorpjes, de charmes van de Schelde en de Zwalm. 

Leiestreek – West
Waterwegen vormen een leidraad in het gevarieerde landschap van de Leiestreek. De Leie ontspringt in het Noord-Franse Lisbourg en vloeit van de Franse grens tot haar monding in de Schelde in Gent door een brede vallei met een rijk en woelig verleden.

De kaarten zijn uitgegeven in scheurvrij en waterbestendig papier en zijn te verkrijgen bij de SportdienstDienst Toerisme of bij Westtoer.

 

Gapersroute

Deze 52-kilometer lange fietstocht is hét uithangbord van de streek. Een route vol historische bezienswaardigheden, uitgestrekte landschappen en enkele flinke kuitenbijters. Fietskaarten van deze route zijn te koop in de Sportdienst.  

 

Mountainbike

In en rond Anzegem ligt de Reynaertroute. Een 2-sterren mountainbikeroute van ongeveer 35km en 33% off-road fietsplezier. 

Start: Sporthal Torrebos Anzegem, Landergemstraat 1, 8570 Anzegem. Met mogelijkheid tot parking en douchen. 

Kaart reynaertroute Anzegem.

Bekijk ook de route op “route you”, waar je deze kunt overzetten op GPS. 

Verbindingen: volg de gele bordjes voor de mountainbikeroute Zwevegem (blauwe lus) en mountainbikeroute Wortegem – Petegem( groen) 

Problemen (verdwenen bordjes, hinder door struiken, …) op de route kan je steeds hier doorgeven.